Informatie – Healthy Fest Schotland | 6 & 7 april 2019 Coast to Coast

TICKETS

Vlucht en transfer Aberdeen
Je kunt nu op Aberdeen Airport vliegen en wij verzorgen een transfer van en naar dit vliegveld.
Vanwege de reistijd naar de event locatie en terug naar Aberdeen Airport bieden wij enkel transfers aan op de volgende tijdstippen:

Transfer van Aberdeen Airport naar event locatie Cawdor Castle (5 april) 11:30 uur
Transfer van event locatie Fort William naar Aberdeen Airport (8 april) 11:00 uur

* Een transfer is kosteloos en bieden wij enkel op boven genoemde tijden aan. Houd hier dus rekening mee bij het boeken van je retourvlucht. 

Verzekerd zijn van een vliegticket + transfer, boek je retourvlucht via onze partner THL travel: 

Contact persoon: Linda Heijne
Telefoonnummer:  +31(0)88 552 80 80
E mail:  l.heijne@thltravel.nl
Website:  www.thltravel.nl
Openingstijden: Maandag tot en met Vrijdag 09:00 – 17:30 uur

Onze partner THL travel boekt tickets voor onderstaande vlucht.

KLM 

Economy

Vluchtnr: Datum: Van: Naar: Vertrek: Aankomst:
KL1443 5 april Amsterdam Aberdeen Dyce Airport 09:35 uur 10:05 uur
KL1450 8 april Aberdeen Dyce Airport Amsterdam 17:20 uur 19:55 uur

Wens je gebruik te maken van de transfer op onderstaande tijden?

Transfer van Aberdeen  Airport naar event locatie in Cawdor Castle  (5 april) 11:30 uur
Transfer van event locatie Fort William naar Aberdeen Airport (8 april) 11:00 uur

* Een transfer is kosteloos en bieden wij enkel op boven genoemde tijden aan. Houd hier dus rekening mee bij het boeken van je retourvlucht. 

Stuur dan een mail naar: healthyfestc2c@rtl.nl en geef door met hoeveel personen je gebruik wenst te maken van deze service.

In de eerste prijsreleases boden wij een all-in prijs aan waar steeds een korting in verwerkt zat. De eerste vluchten met korting zijn nu vol. Het is nu dus ook mogelijk om zelf je vlucht te boeken en je reis eventueel te verlengen voorafgaand of na afloop van het event. Heb je al in een eerdere prijs release geboekt? Dan heb je dus geprofiteerd van een korting op je vlucht.

Ticket met vlucht
Heb jij een ticket met vlucht geboekt, dan is het helaas niet meer mogelijk om deze nog over te dragen. Als je een annuleringsverzekering hebt dan kunnen wij door Paylogic onze ticketpartij een nota opvragen die je met gegronde reden kan sturen naar jouw verzekeringsmaatschappij.

Ticket zonder vlucht
Heb jij een ticket zonder vlucht geboekt en je bent op dit moment verhinderd of kun je onverwacht niet meer deelnemen, dan kun je jouw ticket overzetten op een andere naam. Echter is het niet meer mogelijk om je keuzes voor shirtmaat en fiets nog door te geven. Dit kan vanaf heden niet meer worden gewijzigd.
Om jouw (paspoort-)gegevens die gelinkt zijn aan het ticket te verwijderen en een nieuwe deelnemer toe te voegen, vragen we je een e-mail te sturen naar klantenservice@rtl.nl. In deze mail ontvangen wij graag:
1. Jouw bestelnummer
2. De voor- en achternaam van de persoon die je ticket wil overnemen
3. Het mailadres en het telefoonnummer van de persoon die het ticket wil overnemen
4. Het aantal tickets dat deze persoon overneemt

Wanneer wij deze gegevens hebben ontvangen zullen wij telefonisch contact opnemen met degene die jouw ticket gaat overnemen.
Handig om alvast door te geven aan degene dat wij ook om paspoortgegevens zullen vragen.
Let op: Je bent zelf verantwoordelijk voor de financiële afhandeling van je ticket met degene die jouw ticket overneemt.

Alle transfers op locatie, materiaal (fiets met helm en kajak met zwemvest en peddels), een dry fit shirt, water. Drie keer een overnachting op Orange Camp in een tent (door ons opgezet), slaapmat en slaapzak + faciliteiten als een warme douche, stroom, fietsreparatie en EHBO, live muziek en entertainment in Holland House, eindfeest bij finish, ontvangst medaille en finish foto.

Wanneer je een ticket met vlucht hebt geboekt zit een retourvlucht vanaf Amsterdam of Rotterdam inbegrepen.

Nee, dit is niet mogelijk. We raden je aan om een adequate reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Je kunt je ticket eventueel wel overdragen aan een ander. Hoe dit in z’n werk gaat lees je hieronder.

In Schotland kun je betalen middels Creditcard en met Ponden.

PROGRAMMA

Wanneer je een ticket inclusief vlucht hebt geboekt:

 • Dag 1: vrijdag 5 april: vertrek naar Schotland. Bij aankomst in Schotland bus transfer naar Cawdor Castle.
 • Dag 2: zaterdag 6 april: route deel 1
 • Dag 3: zondag 7 april: route deel 2
 • Dag 4: maandag 8 april: bustransfer naar Inverness Airport en vervolgens de vlucht naar huis

Wanneer je een ticket exclusief vlucht hebt geboekt:

 • Dag 1: vrijdag 5 april:
  • Wil je gebruik maken van de bus transfer naar Cawdor Castle? Dan verwachten we je op vrijdag 5 april op Inverness Airport.
  • Wanneer je geen gebruik wilt maken van de bus transfer ben je zelf verantwoordelijk voor je vervoer naar de event locatie op Cawdor Castle.*
 • Dag 2: zaterdag 6 april: route deel 1
 • Dag 3: zondag 7 april: route deel 2
 • Dag 4: maandag 8 april: bustransfer naar Inverness Airport, Schotland

*Let op: je ticket boek je inclusief bus transfer vanaf Inverness naar Cawdor Castle. Wanneer je ervoor kiest om met eigen vervoer naar Cawdor Castle te reizen draag je zelf zorg voor de kosten. Het is niet mogelijk om de kosten van de bus transfer terug te krijgen.

Wanneer je een eigen vlucht hebt geboekt zijn de vluchttijden bij de maatschappij waarbij je geboekt hebt bekend. Heb je een ticket inclusief vlucht geboekt, dan krijg je de informatie over de vluchttijden van ons. De tijdslot voor deze vluchten zijn nog niet toegekend, maar zodra deze bekend zijn zullen wij je per mail informeren.

Je Coast To Coast avontuur begint op vrijdag 5 april. Wanneer je gebruik wil maken van de bus transfer naar Cawdor Castle dan verwachten we je op vrijdag 5 april op Inverness Airport (exacte tijd volgt nog). Wanneer je gebruik maakt van eigen vervoer dan ben je er zelf verantwoordelijk voor om je op vrijdag 5 april (exacte tijd volgt nog) te melden bij de registratie op de event loactie Cawdor Castle.

ROUTE

Dag 1

 • Trek/Run – 15 km
 • Road Cycle – 77 km
 • Finish dag 1, oefenen met kajakken

Dag 2

 • Off road cycle – 34 km
 • Road cycle – 22 km
 • Trek/Run – 23 km
 • Kajakken – 2 km
 • Finish

Houd er rekening mee dat afstanden kunnen variëren, afhankelijk van weersomstandigheden en bereikbaarheid. Check de precieze route, afstanden en hoogte verschillen nu via Ride With GPS:

Dag 1: https://ridewithgps.com/routes/28862172…

Dag 2: https://ridewithgps.com/routes/28862182…

Tussen het rennen en fietsen door wil je je wellicht omkleden, dit kan uiteraard. Op sommige stukken neem je je spullen zelf mee de route op. Op andere stukken lever je ze bij ons in en zorgen wij dat ze op Orange Camp weer voor je klaarliggen.

Dag 1: Op dag 1 hoef je jouw spullen/kit voor tijdens het fietsen niet mee te nemen tijdens de run.
De kleding/schoenen die je tijdens het fietsen wilt dragen, kan je de dag van tevoren aan je bike bevestigen.
Op het wisselpunt van het rennen naar fietsen staat je bike voor je klaar met daaraan je voorafgaande bevestigde spullen.
Bij het wisselpunt kun je je omkleden en je run kleding achterlaten. Deze nemen wij mee naar Orange Camp.

Dag 2: Op dag 2 begin je op de fiets, daarna ga je een stuk on- en offroad rennen en eindig je bij de kajak. Je run kleding dien je bij de start mee te nemen op je fiets. Houd dus rekening met wat je aantrekt tijdens het rennen, denk aan je snacks voor onderweg, evt. regenkleding e.d. Na het  fiets onderdeel laat je je fiets en de attributen (helm, clicks e.d.) en je persoonlijke spullen (kleding, schoenen e.d.) achter bij het wisselpunt.  Wij nemen dit allemaal mee naar Orange Camp.

Tijdens de route is het op de wisselpunten dus mogelijk om je om te kleden, water te vullen en snacks te eten.

Coast To Coast is een uitdagend parcours waarbij de krachten van Moeder natuur onvoorspelbaar zijn. Het is een heuvelachtige route die hevig wordt beïnvloed door de weersomstandigheden. Je zult hardlopen, kajakken en fietsen in de heersende wind en/of mogelijke regen. Je moet fit zijn en in staat om je energie level hoog te houden met een solide voedingsschema om dit parcours af te kunnen leggen. Met voldoende training en een uitgeruste start is dit goed haalbaar, maar dit moet niet worden onderschat. Enige basisconditie en/of sportervaring wordt ten zeerste aangeraden.

Healthy Fest Coast to Coast is een zwaar event. Je rent, kajakt en fietst door een bergachtig gebied met kans op zware weersomstandigheden. De kans is groot dat je dit parcours als zwaar ervaart. Dat gezegd hebbende, als de zon schijnt heb je de mooiste uitzichten over de Schotse Hooglanden! De gemiddelde finish-tijd is 14 uur, verspreid over 2 dagen. Je moet fit zijn en in staat zijn om je energie te verdelen over die 2 dagen. Zorg dat je getraind en uitgerust aan de start verschijnt, het is zeker te doen, maar onderschat het niet!

Over de route op dag 1 mag je 8 uur doen.

Over de route op dag 2 mag je 12 uur doen.

Mocht je onverhoopt geblesseerd raken dan word je geholpen door onze mobiele EHBO post. Uiteraard laten we niemand achter!
De Nederlandse crew is altijd te bereiken op: +44 683249936.

Voorafgaand aan de start is er tijd genoeg voor iedereen om gebruik te maken van de toiletten op de camping. Bij de start van de route en tijdens de wisselpunten zijn er ook voldoende toiletten aanwezig. Wat doe ik onderweg? We zijn in de natuur dus als je echt moet, dan zul je zelf even opzoek moeten gaan naar een plek.

De trail bestaat uit kanaalpaden, fietspaden en bospaden. Hier heb je geen specifieke technische ervaring voor nodig.

Elke deelnemer dient een waterdichte jas en broek (regenpak) mee te nemen naar Schotland. Deze dienen zowel tijdens het sporten als in vrije tijd gedragen te worden bij slecht weer. De survivalbag is het hoofd item wat iedereen warm houdt als hij/zij moet wachten op assistentie.

VERBLIJF

Orange Camp biedt verschillende faciliteiten. Inbegrepen bij de prijs zijn:

Warm water douches, toilet faciliteiten, drinkwater, muziek, EHBO, fietsreparatie, mogelijkheid om de fiets veilig te stallen, oplaadpunten voor elektronica (exclusief wereldstekker), verlichting, beveiliging en brandblussers. Een tent, slaapzak en matje zijn ook inclusief. Daarnaast biedt Orange Camp de volgende faciliteiten die voor eigen rekening zijn: Bar service, eetfaciliteiten en massage service.

Je slaapt in een verwarmde tent die wij alvast voor je hebben opgezet. Als je samen met je buddy hebt geboekt slapen jullie samen in een tent. Als je alleen boekt dan slaap je samen met een andere deelnemer in de tent. Je kunt er ook voor kiezen om tegen een bijbetaling alleen in een tent te slapen.

Uiterlijk om 23:00 uur gaat het Holland House dicht.

Via deze link HealthyFestCoastToCoast_Menus kun je zien wat er tijdens het weekend van Coast to Coast wordt geserveerd. Voor het hele weekend kun je alle menu’s afnemen voor maar 120 EURO.
Bestel hier je menu.

Het menu wordt aangeboden voor het gehele weekend, vanaf lunch op vrijdagmiddag tot en met het ontbijt op maandagochtend.

Ontbijt
Ontbijten kan op alle dagen van 6.30 tot 8.00 uur en bestaat uit een uitgebreid “all you can eat” ontbijtbuffet (met uitzondering van de “hot sandwiches”, hiervan is er 1 per persoon.) met o.a. havermout, ontbijtgranen, toast, fruit, gegrilde bacon of een gebakken eitje. Koffie, thee en water (uit de kraan) worden kosteloos aangeboden en kan onbeperkt genuttigd worden.

Lunch
Op vrijdag is er een uitgebreide lunch (soep, sandwiches, belegde baguettes, fruit en zoetigheden) beschikbaar van 11.30 uur tot 15.00 uur. Op zaterdag en zondag worden er lunchpakketten (broodjes, nootjes, Haribo gums, fruit, water en een pakje jus d’orange) samengesteld voor onderweg. Een verpakte lunch zit in het menu als je dat van tevoren bestelt. Je kunt ook altijd op locatie een verpakte lunch aanschaffen. Het lunchpakket kan worden opgehaald tijdens het ontbijt en onderweg op het parcours genuttigd worden.

Diner
Het diner kan op alle locaties tussen 17.00 en 20.00 uur genuttigd worden en bestaat uit een hoofdgerecht en een dessert. Wij bieden oa pasta penne, chili carne, kip tikka, veganistische thai green curry een uitgebreide saladebuffet (inclusief brood) en muffins als toetje.

Met uitzondering van de “hot Sandwiches”; hiervan is er 1 per persoon.
Het lunchpakket voor onderweg is inbegrepen, de ingrediënten staan in het menu beschreven.
Diner bestaat uit een hoofdgerecht en een dessert per persoon, tevens is er een saladebar met broodjes waar je gebruik van kunt maken.
Warme dranken zijn onbeperkt inbegrepen bij Ontbijt en Diner. Wijn, bier en fris dienen apart te worden afgerekend.

Onderstaande allergie-informatie wordt bij het menu vermeld;
– selderij
– gluten
– schaaldieren (zoals garnalen, krabben en kreeften)
– eieren
– vis
– lupine
– melk
– weekdieren (zoals mosselen en oesters)
– mosterd-boomnoten – inclusief amandelen, hazelnoten, walnoten, paranoten, cashewnoten, pecannoten, pistachenoten en macadamia.
– pinda’s
– Sesam zaden
– soja bonen
– zwaveldioxide en sulfieten
Het is niet verplicht om bovenstaand menupakket af te nemen maar we raden het wel aan.

Losse maaltijden op locatie zijn duurder!

Wij zorgen ervoor dat jouw bagage van A naar B wordt vervoerd gedurende het evenement. Wanneer je een ticket zonder vlucht hebt gekocht ben je zelf verantwoordelijk dat jij met je bagage op tijd aanwezig bent op Inverness Airport, Schotland. Vanaf hier nemen wij de zorg over je bagage over.

Je kunt voor eigen rekening een hotel boeken. Transfers van en naar de hotels zal je dan ook zelf moeten regelen. De overnachtingen in een tent zijn inbegrepen in de totaalprijs. Bovendien wil je de gezelligheid van Orange Camp natuurlijk niet missen!

Wij bieden zelf opblazende slaapmatten van 10 cm dik. De slaapmatten zijn comfortabel met een zachte bovenkant en een antislip onderkant.

Jazeker. Wij bieden vegetarische en glutenvrije opties aan. Allergenen worden aangegeven op het menu.

Via deze link HealthyFestCoastToCoast_Menus kun je zien wat er tijdens het weekend van Coast to Coast wordt geserveerd. Voor het hele weekend kun je de menu’s afnemen voor maar 120 EURO!
Bestel hier je menu.

Het menu wordt aangeboden voor het gehele weekend, vanaf lunch op vrijdagmiddag tot en met het ontbijt op maandagochtend.

Ontbijt
Ontbijten kan op alle dagen van 6.30 tot 8.00 uur en bestaat uit een uitgebreid “all you can eat” ontbijtbuffet (met uitzondering van de “hot sandwiches”, hiervan is er 1 per persoon.) met o.a. havermout, ontbijtgranen, toast, fruit, gegrilde bacon of een gebakken eitje. Koffie, thee en water (uit de kraan) worden kosteloos aangeboden en kan onbeperkt genuttigd worden.

Lunch
Op vrijdag is er een uitgebreide lunch (soep, sandwiches, belegde baguettes, fruit en zoetigheden) beschikbaar van 11.30 uur tot 15.00 uur. Op zaterdag en zondag worden er lunchpakketten (broodjes, nootjes, Haribo gums, fruit, water en een pakje jus d’orange) samengesteld voor onderweg. Een verpakte lunch zit in het menu als je dat van tevoren bestelt. Je kunt ook altijd op locatie een verpakte lunch aanschaffen. Het lunchpakket kan worden opgehaald tijdens het ontbijt en onderweg op het parcours genuttigd worden.

Diner
Het diner kan op alle locaties tussen 17.00 en 20.00 uur genuttigd worden en bestaat uit een hoofdgerecht en een dessert. Wij bieden oa pasta penne, chili carne, kip tikka, veganistische thai green curry een uitgebreide saladebuffet (inclusief brood) en muffins als toetje.

Met uitzondering van de “hot Sandwiches”; hiervan is er 1 per persoon.
Het lunchpakket voor onderweg is inbegrepen, de ingrediënten staan in het menu beschreven.
Diner bestaat uit een hoofdgerecht en een dessert per persoon, tevens is er een saladebar met broodjes waar je gebruik van kunt maken.
Warme dranken zijn onbeperkt inbegrepen bij Ontbijt en Diner. Wijn, bier en fris dienen apart te worden afgerekend.

Onderstaande allergie-informatie wordt bij het menu vermeld;
– selderij
– gluten
– schaaldieren (zoals garnalen, krabben en kreeften)
– eieren
– vis
– lupine
– melk
– weekdieren (zoals mosselen en oesters)
– mosterd-boomnoten – inclusief amandelen, hazelnoten, walnoten, paranoten, cashewnoten, pecannoten, pistachenoten en macadamia.
– pinda’s
– Sesam zaden
– soja bonen
– zwaveldioxide en sulfieten
Het is niet verplicht om bovenstaand menupakket af te nemen maar we raden het wel aan.

Losse maaltijden op locatie zijn duurder!

MATERIALEN

Het kan in april nog erg koud zijn in Schotland, dus we adviseren je om voldoende warme en droge kleding mee te nemen. Bekijk hier de pack list voor Coast to Coast en zorg dat goed voorbereid van start gaat.

De fietsen zijn inbegrepen en van hoge kwaliteit. Onze partner biedt twee types aan, zie hieronder. Pedalen worden ter plaatse erop gezet dus je kunt je eigen schoenen met clicks en clickpedalen mee brengen. Onze partner is zeer ervaren en helpt met het kiezen en afstellen van de juiste fiets, zodat jij veilig kunt starten.

Informatie Mountain Bike_Marlin 5

Informatie Hybrid Bike_FX2 Disc

Binnenkort ontvangen jullie van ons een mail waarin jullie je keuze kunnen doorgeven.
Hou je mailbox in de gaten!

Nee dit kan niet. Er is een ruim aanbod van verschillende type fietsen zowel voor beginners als expert.

Wij zorgen voor alle benodigde basismaterialen, zoals kajaks en fietsen. Dit hoef je dus niet zelf mee te nemen. Wel moet je zelf denken aan bijvoorbeeld en EHBO kit, regenkleding,  fiets-kleding, water en voldoende eten voor de dag.  Bekijk hier de pack list voor Coast to Coast en zorg dat goed voorbereid van start gaat.

De fietsen worden standaard geleverd met een repair kit. Het is dus niet nodig om zelf een repair kit aan te schaffen/ mee te nemen.

Tussen het rennen en fietsen door wil je je wellicht omkleden, dit kan uiteraard. Op sommige stukken neem je je spullen zelf mee de route op. Op andere stukken lever je ze bij ons in en zorgen wij dat ze op Orange Camp weer voor je klaarliggen.

Dag 1:

Op dag 1 hoef je jouw spullen/kit voor tijdens het fietsen niet mee te nemen tijdens de run.
De kleding/schoenen die je tijdens het fietsen wilt dragen, kan je de avond ervoor/ aan het begin van de dag aan je bike bevestigen.
Op het wisselpunt van het rennen naar fietsen vind je je bike met daaraan je voorafgaande bevestigde spullen (fietskleding/schoenen).
Bij het wisselpunt kun je je omkleden en je run kleding achterlaten. Deze nemen wij mee naar Orange Camp.

Dag 2: Je begint deze dag op de fiets, daarna ga je een stuk on- en offroad rennen en eindig je bij de kajak. Je run kleding dien je bij de start mee te nemen op je fiets. Houd dus rekening met wat je aantrekt tijdens het rennen, denk aan je snacks voor onderweg, evt. regenkleding e.d. Na het  fiets onderdeel laat je je fiets en de attributen (helm, clicks e.d.) en je persoonlijke spullen (kleding, schoenen e.d.) achter bij het wisselpunt.  Wij nemen dit allemaal mee naar Orange Camp.

Tijdens de route is het op de wisselpunten dus mogelijk om je om te kleden, water te vullen en snacks te eten.

Trail schoenen worden aangeraden en deze schoenen zijn goed om de hele route mee af te leggen. Wil je tijdens het fietsen toch liever je schoenen met clicks aan? Dat kan! De pedalen worden ter plaatse op de bikes gezet dus je kunt je eigen schoenen met clicks en clickpedalen mee brengen naar Schotland.

Alleen de items op de verplichte packlist zijn noodzakelijk om mee te nemen. Andere items worden geadviseerd maar niet verplicht om mee te nemen.

Tijdens de route wordt er gebruik gemaakt van een 2-persoons kajak. Liever niet wachten tot je een maatje hebt om mee te kajakken? Je bent vrij om alleen in een 2-persoons kajak de oversteek te maken, al is het wel makkelijker om dit met z’n tweeën te doen.

Het is helaas niet meer mogelijk een wijziging door te geven in je keuze voor shirt en fiets. De keuzes zijn reeds doorgegeven aan onze crew in Schotland.

OVERIGE INFORMATIE

Healthy Fest Coast To Coast is een nieuw evenement dat onder de vlag van Healthy Fest wordt georganiseerd door RTL Live Entertainment in samenwerking met Fjuze en Rat Race, onze productiepartner in Schotland.

Jazeker, je deelt de tent dan met een andere deelnemer of kies een privé tent waarvoor je €70,- extra betaalt.

Je moet minstens 18 jaar oud zijn ten tijde van het event, anders mag je helaas niet deelnemen.

Wij verzorgen transport voor koffers en tassen van 20kg.

Er doen 325 deelnemers mee met deze eerste editie van Healthy Fest Coast to Coast.