Informatie – Healthy Fest Schotland | 6 & 7 april 2019 Coast to Coast

TICKETS

Vlucht en transfer Aberdeen
Je kunt nu op Aberdeen Airport vliegen en wij verzorgen een transfer van en naar dit vliegveld.
Vanwege de reistijd naar de event locatie en terug naar Aberdeen Airport bieden wij enkel transfers aan op de volgende tijdstippen:

Transfer van Aberdeen  Airport naar event locatie Cawdor Castle  (5 april) 11:30 uur
Transfer van event locatie Fort William naar Aberdeen Airport (8 april) 11:00 uur

* Een transfer is kosteloos en bieden wij enkel op boven genoemde tijden aan. Houd hier dus rekening mee bij het boeken van je retourvlucht. 

Verzekerd zijn van een vliegticket + transfer, boek je retourvlucht via onze partner THL travel: 

Contact persoon: Linda Heijne
Telefoonnummer:  +31(0)88 552 80 80
E mail:  l.heijne@thltravel.nl
Website:  www.thltravel.nl
Openingstijden: Maandag tot en met Vrijdag 09:00 – 17:30

Onze partner THL travel boekt tickets voor onderstaande vlucht.

KLM 

Economy

Vluchtnr: Datum: Van: Naar: Vertrek: Aankomst:
KL1443 5 april Amsterdam Aberdeen Dyce Airport 09:35 uur 10:05 uur
KL1450 8 april Aberdeen Dyce Airport Amsterdam 17:20 uur 19:55 uur

Wens je gebruik te maken van de transfer op onderstaande tijden?

Transfer van Aberdeen  Airport naar event locatie in Cawdor Castle  (5 april) 11:30 uur
Transfer van event locatie Fort William naar Aberdeen Airport (8 april) 11:00 uur

* Een transfer is kosteloos en bieden wij enkel op boven genoemde tijden aan. Houd hier dus rekening mee bij het boeken van je retourvlucht. 

Stuur dan een mail naar: healthyfestc2c@rtl.nl en geef door met hoeveel personen je gebruik wenst te maken van deze service.

In de eerste prijsreleases boden wij een all-in prijs aan waar steeds een korting in verwerkt zat. De eerste vluchten met korting zijn nu vol. Het is nu dus ook mogelijk om zelf je vlucht te boeken en je reis eventueel te verlengen voorafgaand of na afloop van het event. Heb je al in een eerdere prijs release geboekt? Dan heb je dus geprofiteerd van een korting op je vlucht.

Helaas is het niet mogelijk om het ticket om te boeken naar een ticket zonder vlucht. We raden je aan om je ticket op https://www.ticketswap.nl/ aan te bieden. Wanneer je je ticket verkocht hebt kun je een nieuwe bestelling doen via de website voor een ticket zonder vlucht.

Op het moment dat je verhinderd bent en onverwacht niet kunt deelnemen, of wanneer je je ticket verkocht hebt via Ticketswap, dan kun je jouw ticket overzetten op een andere naam. De naamswijziging kun je zelf regelen via deze link.  [LINK] De kosten van deze wijziging bedragen € 2,50 per ticket. Let op: je bent zelf verantwoordelijk voor de financiële afhandeling van je ticket met degene die jouw ticket overneemt.

Alle transfers op locatie, materiaal (fiets met helm en kajak met zwemvest en peddels), een dry fit shirt, bidon, water. Drie keer een overnachting op Orange Camp (door ons opgezet) inclusief verwarmde tent, slaapmat en slaapzak + faciliteiten als een warme douche, stroom, fietsreparatie en EHBO, live muziek en entertainment in Holland House, eindfeest bij finish, ontvangst medaille en finish foto.

Wanneer je een ticket met vlucht hebt geboekt zit een retourvlucht vanaf Amsterdam of Rotterdam inbegrepen.

Nee, dit is niet mogelijk. We raden je aan om een adequate reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Je kunt je ticket eventueel wel overdragen aan een ander. Hoe dit in z’n werk gaat lees je hieronder.

Je kunt per bestelling maximaal voor 4 personen boeken. Voor groepsboekingen vanaf 5 personen kun je mailen naar healthyfestc2c@rtl.nl.

Je kunt betalen via iDeal, Maestro, MasterCard, Visa en Bancontant/Mr Cash.

Ja dat kan.

We hebben een optie om een aanbetaling te doen. Hierbij doe je een bestelling middels een aparte bestellink. De eerste aanbetaling bedraagt €700,- exclusief servicekosten. Na de afronding van de aanbetaling ontvang je opnieuw een link met hierbij een persoonlijke vouchercode. Via deze link kun je het tweede deel van je aanbetaling doen en daarmee je deelname ticket definitief bestellen. Je vouchercode blijft geldig tot 60 kalenderdagen voor de dag van vertrek. Wanneer het resterende bedrag niet op tijd voldaan wordt, zal de optie op de aanbetaling vervallen en het reeds betaalde bedrag zal niet teruggestort worden.

De eerste aanbetaling kan voor meerdere personen tegelijk gedaan worden, echter dient ieder persoon de tweede aanbetaling met vouchercode zelf te doen. Dit in verband met de privacywet en het invullen van zijn/haar persoonlijke gegevens.

Indien je gebruik wilt maken van deze mogelijkheid, stuur dan een mail naar healthyfestc2c@rtl.nl.  Aanbetalingen worden in geen enkel geval gerestitueerd. Wij adviseren je om ten alle tijde een adequate reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Zie ook onze AV.

PROGRAMMA

Wanneer je een ticket inclusief vlucht hebt geboekt:

 • Dag 1: vrijdag 5 april: vertrek naar Schotland. Bij aankomst in Schotland bus transfer naar Cawdor Castle.
 • Dag 2: zaterdag 6 april: route deel 1
 • Dag 3: zondag 7 april: route deel 2
 • Dag 4: maandag 8 april: bustransfer naar Inverness Airport en vervolgens de vlucht naar huis

Wanneer je een ticket exclusief vlucht hebt geboekt:

 • Dag 1: vrijdag 5 april:
  • Wil je gebruik maken van de bus transfer naar Cawdor Castle? Dan verwachten we je op vrijdag 5 april op Inverness Airport.
  • Wanneer je geen gebruik wilt maken van de bus transfer ben je zelf verantwoordelijk voor je vervoer naar de event locatie op Cawdor Castle.*
 • Dag 2: zaterdag 6 april: route deel 1
 • Dag 3: zondag 7 april: route deel 2
 • Dag 4: maandag 8 april: bustransfer naar Inverness Airport, Schotland

*Let op: je ticket boek je inclusief bus transfer vanaf Inverness naar Cawdor Castle. Wanneer je ervoor kiest om met eigen vervoer naar Cawdor Castle te reizen draag je zelf zorg voor de kosten. Het is niet mogelijk om de kosten van de bus tranfer terug te krijgen.

Wanneer je een eigen vlucht hebt geboekt zijn de vluchttijden bij de maatschappij waarbij je geboekt hebt bekend. Heb je een ticket inclusief vlucht geboekt, dan krijg je de informatie over de vluchttijden van ons. De tijdslot voor deze vluchten zijn nog niet toegekend, maar zodra deze bekend zijn zullen wij je per mail informeren.

Je Coast To Coast avontuur begint op vrijdag 5 april. Wanneer je gebruik wil maken van de bus transfer naar Cawdor Castle dan verwachten we je op vrijdag 5 april op Inverness Airport (exacte tijd volgt nog). Wanneer je gebruik maakt van eigen vervoer dan ben je er zelf verantwoordelijk voor om je op vrijdag 5 april (exacte tijd volgt nog) te melden bij de registratie op de event loactie Cawdor Castle.

ROUTE

Coast To Coast is een uitdagend parcours waarbij de krachten van Moeder natuur onvoorspelbaar zijn. Het is een heuvelachtige route die hevig wordt beïnvloed door de weersomstandigheden. Je zult hardlopen, kajakken en fietsen in de heersende wind en/of mogelijke regen. Je moet fit zijn en in staat om je energie level hoog te houden met een solide voedingsschema om dit parcours af te kunnen leggen. Met voldoende training en een uitgeruste start is dit goed haalbaar, maar dit moet niet worden onderschat. Enige basisconditie en/of sportervaring wordt ten zeerste aangeraden.

Healthy Fest Coast to Coast is een zwaar event. Je rent, kajakt en fietst door een bergachtig gebied met kans op zware weersomstandigheden. De kans is groot dat je dit parcours als zwaar ervaart. Dat gezegd hebbende, als de zon schijnt heb je de mooiste uitzichten over de Schotse Hooglanden! De gemiddelde finish-tijd is 14 uur, verspreid over 2 dagen. Je moet fit zijn en in staat zijn om je energie te verdelen over die 2 dagen. Zorg dat je getraind en uitgerust aan de start verschijnt, het is zeker te doen, maar onderschat het niet!

Dag 1

 • Trek/Run – 15 km
 • Road Cycle – 77 km
 • Finish dag 1, oefenen met kajakken

Dag 2

 • Off road cycle – 34 km
 • Road cycle – 22 km
 • Trek/Run – 23 km
 • Kajakken – 2 km
 • Finish

Houd er rekening mee dat afstanden kunnen variëren, afhankelijk van weersomstandigheden en bereikbaarheid. Check de precieze route, afstanden en hoogte verschillen nu via Ride With GPS:

Dag 1: https://ridewithgps.com/routes/28862172…

Dag 2: https://ridewithgps.com/routes/28862182…

Over de route op dag 1 mag je 8 uur doen.

Over de route op dag 2 mag je 12 uur doen.

Mocht je onverhoopt geblesseerd raken dan wordt je geholpen door onze mobiele EHBO post. Uiteraard laten we niemand achter!

VERBLIJF

Orange Camp biedt verschillende faciliteiten. Inbegrepen bij de prijs zijn:

Warm water douches, toilet faciliteiten, drinkwater, muziek, EHBO, fietsreparatie, mogelijkheid om de fiets veilig te stallen, oplaadpunten voor elektronica, verlichting, beveiliging en brandblussers. Een tent, slaapzak en matje zijn ook inclusief. Daarnaast biedt Orange Camp de volgende faciliteiten die voor eigen rekening zijn: Bar service, eetfaciliteiten en massage service.

Je slaapt in een verwarmde tent die wij alvast voor je hebben opgezet. Als je samen met je buddy hebt geboekt slapen jullie samen in een tent. Als je alleen boekt dan slaap je samen met een andere deelnemer in de tent. Je kunt er ook voor kiezen om tegen een bijbetaling alleen in een tent te slapen.

Uiterlijk om 23:00 uur gaat het Holland House dicht.

Op Orange Camp kun je tegen een kleine betaling gebruik maken van een ruim aanbod aan gezond eten en drinken. Binnenkort staan de menu’s online.

Wij zorgen ervoor dat jouw bagage van A naar B wordt vervoerd gedurende het evenement. Wanneer je een ticket zonder vlucht hebt gekocht ben je zelf verantwoordelijk dat jij met je bagage op tijd aanwezig bent op Inverness Airport, Schotland. Vanaf hier nemen wij de zorg over je bagage over.

Je kunt voor eigen rekening een hotel boeken. Transfers van en naar de hotels zal je dan ook zelf moeten regelen. De overnachtingen in een tent zijn inbegrepen in de totaalprijs. Bovendien wil je de gezelligheid van Orange Camp natuurlijk niet missen!

MATERIALEN

Het kan in april nog erg koud zijn in Schotland, dus we adviseren je om voldoende warme en droge kleding mee te nemen. Bekijk hier de pack list voor Coast to Coast en zorg dat goed voorbereid van start gaat.

De fietsen zijn inbegrepen en van hoge kwaliteit. Onze partner biedt twee types aan, zowel voor de beginner als expert. Zie hieronder. Pedalen worden ter plaatse erop gezet dus je kunt je eigen schoenen met clicks en clickpedalen mee brengen. Onze partner is zeer ervaren en helpt met het kiezen en afstellen van de juiste fiets, zodat jij veilig kunt starten.

Informatie Mountain Bike_Marlin 5

Informatie Hybrid Bike_FX2 Disc

Binnenkort ontvangen jullie van ons een mail waarin jullie je keuze kunnen doorgeven.
Hou je mailbox in de gaten!

Nee dit kan niet. Er is een ruim aanbod van verschillende type fietsen zowel voor beginners als expert.

Wij zorgen voor alle benodigde basismaterialen, zoals kajaks en fietsen. Dit hoef je dus niet zelf mee te nemen. Wel moet je zelf denken aan bijvoorbeeld en EHBO kit, regenkleding,  fiets-kleding, water en voldoende eten voor de dag.  Bekijk hier de pack list voor Coast to Coast en zorg dat goed voorbereid van start gaat.

OVERIGE INFORMATIE

Healthy Fest Coast To Coast is een nieuw evenement dat onder de vlag van Healthy Fest wordt georganiseerd en onderdeel is van RTL Live Entertainment.

Jazeker, je deelt de tent dan met een andere deelnemer of kies een privé tent waarvoor je €70,- extra betaalt.

Je moet minstens 18 jaar oud zijn ten tijde van het event, anders mag je helaas niet deelnemen.